MyBB Türkçe Destek Forumu

Tam Versiyon: MyBB Kurulumu Resimli Anlatım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
MyBB Forum Kurulumu Resimli Anlatım:

Güncel MyBB 1.8.37 Türkçe Kurulum Paketi
  1. İlk olarak güncel MyBB Türkçe Kurulum Paketini indirip masaüstünüze çıkarın.

  2. Upload - FTP yükleyin” adlı klasörün içindeki dosyaların tümünü FTP programı aracılığı ile "forumunuzun kurulu olduğunu dizine" (index.php , images, vb. dosyalarının olduğu yere) yükleyin.

  3. Daha sonra tarayıcınızın adres satırına, siteadresiniz.com/install/ şeklinde yazarak 'enter' tuşuna basıp kurulum sihirbazını çalıştırın. Ardından karşınıza aşağıdaki ilk kurulum aşaması gelecek.

  4. Bu ilk aşamayı “İleri” butonuna tıklayarak geçiyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-1.png]

  5. Bu 2. aşamayı da “İleri” butonuna tıklayarak geçiyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-2.png]

  6. 3. Aşamada size sunucunuzun MyBB kurulumu için gerekli ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığını belirten uyarı penceresi gelecek. Büyük ihtimalle bu resimdeki gibi hiçbir hata görmeyeceksiniz. Burayı da “İleri” butonuna tıklayarak geçiyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-3.png]

  7. Bu kısımda forumunuz için oluşturduğunuz veritabanının bilgilerini gireceksiniz. Bildiğiniz gibi MyBB kurmadan önce ilk olarak veritabanı oluşturmanız gerekiyor. Sonrasında “İleri” butonuna tıklıyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-4.png]

  8. Karşınıza bu aşama gelecek. Bu veritabanınız ile stabil ve doğru iletişim kurulduğunun işareti. Hata alıyorsanız veritabanı bilgilerinizi ve veritabanınızın boyutunu kontrol edin. Ardından “İleri” butonuna tıklıyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-5.png]

  9. Bu ekranı da “İleri” butonuna tıklayıp geçiyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-6.png]

  10. Bu kısmı da “İleri” butonuna tıklayıp geçiyoruz.
    [Resim: mybb-kurulum-7.png]

  11. Bu kısımda forumunuzun başlığını, forum adresinizi, e-mail adresinizi vs. girip “İleri butonuna tıklıyorsunuz.
    [Resim: mybb-kurulum-8.png]

  12. Ve son olarak aşağıdaki resimde de gördüğünüz üzere forumunuzun ilk yönetici hesabını oluşturmanız gerekiyor. Gerekli bilgilerinizi girip “İleri” butonuna tıkladığınız takdirde kurulum bitmiş ve forumunuz açılmış olacak.
    [Resim: mybb-kurulum-9.png]

  13. Admin CP > Home > Preferences > Admin Control Panel Language kısmından admin paneli dili için  Türkçe (TR)  dilini seçip Save butonuna tıklayın.

  14. Admin KP > Forum Ayarları > Admin Paneli Tercihleri (Genel) > Admin Paneli Dil Seçimi kısmından forum dili için  Türkçe (TR)  dilini seçip Kaydet butonuna tıklayın.

  15. Admin KP > Forum Ayarları > Genel Yapılandırma Ayarları > Varsayılan Dil Seçimi kısmından forum dili için  Türkçe (TR)  dilini seçip Kaydet butonuna tıklayın.

  16. MyBB forum kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.

    Hayırlı olsun.

     mybbturkce.com 
Çok teşekkürler, güzel anlatım olmuş.
Anlatım için teşekkürler.