MyBB Türkçe Destek Forumu

Tam Versiyon: İletişim kısmı sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
iletişim kısmına tıkladığımda 404 not found hatası alıyorum bunu nasıl c panel tarafından oluşturduğum e mail hesabına bağlayabilirim?
Lütfen destek alma konu şablonuna uyunuz.

https://mybbturkce.com/duyuru-destek-alm...blonu.html
(25-04-2024, 12:01)Arne Saknussemm yazdı: [ -> ]Lütfen destek alma konu şablonuna uyunuz.

https://mybbturkce.com/duyuru-destek-alm...blonu.html
özür dilerim aceleyle oluşturdum
Tamam ekleyin o zaman bilgileri, ilgilenelim hocam.
(25-04-2024, 12:07)Arne Saknussemm yazdı: [ -> ]Tamam ekleyin o zaman bilgileri, ilgilenelim hocam.
Site Adresi:www.vizyonoloji.com.tr
MyBB Sürümünüz:1.8.37
Kurulu Eklentiler:My Advertisiment,Favicon
Sanırım ayarlardan iletişim sayfasının linkini sildiniz, direkt mail adresinizi yazdınız. Sorun yok ama ne istediğinizi anlamadığım için 2 yöntem sunacağım size.

1. Yöntem: Mailto Yöntemi
Bu yöntem ile iletişim kısmına mail adresinizi yazarak, tıklayan kişilerin -bilgisayarında varsa- mail client uygulamasını tetikleyerek size mail gönderebilmesini sağlar. Ancak bu her bilgisayarda yok, olsa bile genelde ayarları yapılmamıştır. Önerilmez.

Uygulamak için Forum Ayarları > Forum Bilgileri > İletişim Adresi kısmına gidiniz ve mail adresinizin başına -ayar açıklama sayfasında da belirtildiği gibi- mailto: ekleyin.

Örnek:

PHP Kod:
mailto:vizyonoloji@hotmail.com 

2. Yöntem: İletişim Sayfası Yöntemi
Bu yöntem varsayılan yöntemdir ve bunun kullanılması önerilir. Ancak bunun için mail bilgilerini sisteme girmeniz gerekiyor ki oldukça "yorucu" bir işlem olabiliyor bazen. Aslında kolaydır, yeni üyeler için kafa karıştırıcıdır.


Öncelikle Forum Ayarları > Forum Bilgileri > İletişim Adresi kısmına gidiniz ve mail adresinizi silip "contact.php" ekleyin. (Yanlış yeri değiştirmemeye özen gösterin)

Daha sonra Forum Ayarları > E-Posta & Toplu E-Posta Ayarları kısmına gidiniz ve "E-Posta İşleyicisi Seçimi" kısmını "SMTP" olarak seçin. Sağlayıcınızdan aldığınız SMTP bilgilerini buraya giriniz. Şifreleme detayını sağlayıcınıza sormayı unutmayın. Böylece iletişim sayfasından gönderilen mesajlar size mail yolu ile ulaşacaktır.