MyBB Türkçe Destek Forumu

Tam Versiyon: FORUM KURALLARI
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
 - MyBBTurkce.com Genel Forum Kuralları - 

Madde 1. Forum ortamında veya özel mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı, kişileri/kurumları küçük düşürücü, hakaret niteliğinde sözler kullanmak ve siyasi içerikli mesaj/yorum yazmak yasaktır.

Madde 2. Forumda web sitenizin reklamını yapamazsınız.

Madde 3. Konunuzu genel bakışta görünürken yada genel bakışta gözükmesi için yukarı çıkarmak/güncel hale getirmek için flood mesaj/yorum yazmak yasaktır. +1

Madde 4. Forumlarımıza içeriksiz, gereksiz veya açılan başlıkla ilgisiz mesajlar gönderemezsiniz.

Madde 5. Belirtilen ya da forumumuzda geçen her türlü adres, bağlantı ve site adresi bizim sorumluluğumuzda olmayıp, o site yönetimi sorumluluğu ve mesuliyetindedir.

Madde 6. MyBBTurkce.com adresinde yasal olmayan içerik, adres ve bağlantılar bulunmaz ve paylaşılamaz. Şikayet halinde anında silinir.

Madde 7. Kullanıcılar yaptıkları yorumdan kendileri mesuldür. Bu yorumlar forumumuzu ve forum yönetimini bağlamaz. Kullanıcılar tarafından yapılan her türlü yorum ve yazılan yazılar ilgili kişiye aittir. Site yönetimi bu yorum ve içeriklerde her türlü değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

Madde 8. Mesaj/yorum yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini unutmayın! Mesajın veya başlığın tamamını büyük harflerle yazamazsınız. İstisnai durumları hoş görmek yönetimin insafiyetindedir.

Madde 9. MyBBTurkce Forum sitesine ait linkler harici, aktif link kullanmak kesinlikle yasaktır. Sitenize veya başka bir siteye ait link vermek için linkleri [ code ] [ /code ] tagları içinde ekleyiniz.
PHP Kod:
[code]http://Linki buraya gelecek[/code] 

Madde 10. MyBBTurkce Forum sitesine açmış olduğunuz konu ve yazacağınız mesajlarda resimleri kendi sitelerinize yüklemek yerine "Resim Upload" sitelerinden birine yükleyiniz. Resimleri sitesine yükleyip mesajlarına ekleyen kişi veya kişiler tespit edildiği takdirde "uyarı puanı" verilecektir.

Madde 11. Kullanılan görsel Resim/Video gibi dökümanlar ve yazı içeriğinin doğruluğu olmayabilir. Bu durumlarda MyBBTurkce Forum sorumlu tutulamaz.

Madde 12. Mesajınızın tamamını kapsayacak şekilde gereksiz yere renk, boyut, kalınlık, smiley gibi efektler kullanamazsınız.

Madde 13. Forumlarda belirlenmiş kategorilere uygun olmayan bir konu açamazsınız. Forumlarımız tartışma/sohbet ortamı olarak değil, ağırlıklı olarak MyBB sorunlarına çözüm bulma ortamı için kullanılmalıdır.

Madde 14. Konu başlıklarınızda mümkün olduğu kadar konu ile alakalı ve açıklayıcı başlıklar kullanmalısınız. Hiçbir açıklayıcılığı olmayan "yardım edin", "lütfen dikkat", "acil yardım" "ne olur yardım" ve benzeri başlıklar kullanmamalısınız. Kullanıldığı takdirde yönetimin insafiyetinde olup açmış olduğunuz konu silinebilir yada cevap verilmeyebilir! (kimse açtığınız konu başlığını düzenlemek zorunda değildir.)

Madde 15. Yeni bir konu açarken tümü büyük harflerden oluşan başlıkların kullanımı "Bilgisayar terminolojisinde büyük harfle yazmak bağırmak vb. kaba anlamlar taşıdığından dolayı" kesinlikle yasaktır.

Madde 16. Uyarı seviyeniz %100 olduğu zaman forumdan süresiz uzaklaştırılırsınız.

Madde 17. MyBBTurkce Forum Moderatörleri ve diğer Yöneticiler ile tartışmaya girmek, görevleri gereği yada site dışı kişisel bazı sebeplerden dolayı, yaptıkları işlemler gereği alaylı ve küçümseyici/kırıcı/aşağılayıcı ifadeler kullanmak, hakaret tarzında mesaj/yorum yazmak kesinlikle yasaktır! Uymayanların hiçbir ikaza gerek kalmaksızın üyelikleri iptal edilerek siteye girişleri süresiz olarak engellenir.

Madde 18. Özel mesaj yoluyla hiçbir üyemizi rahatsız edecek mesajlar gönderemezsiniz. Gerek görüldüğünde özel mesajlarınız incelenebilir ve özel mesaj göndermeniz yasaklanabilir. Üyeler günde sadece 5 adet özel mesaj gönderebilir, bu sebepten dolayı günlük özel mesaj hakkınızı iyi değerlendirin. Okunmuş mesajlarınızı silmeniz sizin ve bizim açımızdan iyi olacaktır. 

Madde 19. Türkçeyi mümkün olduğunca doğru kullanmaya ve "IRC lisanı" ile mesaj yazmamaya gayret ediniz. Bu konuda yaptırım uygulamak moderasyonun elinde ve yetkisindedir.

Madde 20. MyBBTurkce Forumda, konu ve mesajlarda mail, telefon, adres, ad-soyad vs. kişisel bilgilerini vermesi yasaktır. İletişim bilgileri sadece Tema Satışı bölümlerinde verilebilir.

Madde 21. Forum moderatörlerinden ve editörlerden özel mesajla teknik destek istemeyiniz. Moderatör ve editörlerimiz teknik destek amaçlı olmayan tüm özel mesajlarınıza açıktır. Teknik problemlerin çözüm yolu ilgili forumda daha önce açılmış konuları incelemek ve arama yapmaktır. Eğer probleminizle ilgili açılmış konu yoksa yeni konu açmak ve probleminizi mümkün olduğu derecede açık yazmanız ve cevap beklemektir. Ayrıca açtığınız konularda probleminiz ile ilgili "ekran görüntüsü" eklemeniz sorunun çözümünü kolaylaştırabilir.

Madde 22. W@rez tema ya da eklenti kullanımlarınızdan dolayı sitenizde oluşabilecek sorunlardan sorumluğu olmadığımız gibi destek almanızda mümkün değildir. w@rez tema ya da eklenti sorunları için sitemizde destek verilmemektedir!

Madde 23. Premium/ücretli satın alınan tema ya da eklentilerden dolayı sitenizde oluşabilecek sorunlardan sorumluğu olmadığımız gibi destek almanızda mümkün değildir. Premium/ücretli satın alınan tema ya da eklentiler için destek verilmemektedir ve yapımcılarından destek almanız gereklidir.

Madde 24. Yukarıdaki kurallara uymamanız halinde yöneticiler tarafından iki kez uyarılırsınız. Davranışınızın tekrarı halinde forumlardan süresiz olarak uzaklaştırılırsınız.

Madde 25. MyBB Copyright ve MyBB Türkçe Çeviri linklerini silen sitelere kesinlikle yardım & destek verilmeyecektir.
Bu kodu forumunuzda footer adlı şablona ekleyiniz.
Kod:
TR Çeviri: <a href="https://mybbturkce.com/" title="MyBB Türkçe Destek Forumu">MyBB</a>Türkçe

Madde 26. Paylaşacağınız; grafik & tasarım , tema , eklenti , modifikasyon , mykod vb. konulardaki indirme rar, zip dosyalarında eğer şifreleme uygulayacaksınız, şifrelerin  mybbturkce.com  olmasına özen gösteriniz. Farklı site yada nick isimleri ile dosya şifrelemek yasaktır.

Madde 27. Forum yöneticilerinin gerekli görmesi halinde, forumun huzurunu bozan veya forumda bulunması istenmeyen kişiler, uyarı verilmeksizin forumdan uzaklaştırılabilirler.

Madde 28. Forumda sitem nasıl, nasıl hit kazanırım, neler yaparsam sitem iyi olur, kısaca siteler hakkında görüş öneri ve şikayet içerikli konular, yarışma konuları, grafikçi arkadaşlar için tema nasıl, ne eklemeliyim, bilmem ne tasarım v123256325 çizimi gibi konular açmak yasaktır. Ayrıca art arda mesaj (flood) hiçbir gerekçeyle atılmayacak.

Madde 29. Forumda, w@rez tema, istek paylaşımları kesinlikle yasaktır ! Bu istek ve paylaşımlarda bulunan kişiler süresiz olarak uzaklaştırılır.

Madde 30. Forumda paylaşılan tüm dosyalardan, bilgilerden ve diğer her türlü şeyden kaynaklı karşılaşabileceğiniz sorunların hiçbirinden MyBBTurkce.com sorumlu değildir !

Madde 31. Eğer MyBB ile ilgili sorunuz varsa, MyBB için yapmış olduğunuz tema ve eklenti çalışmalarınız varsa aşağıdaki konu açma şablonlarına göre yeni konular açınız.
Nokta Forum Duyurusu: Destek Alma Konu Şablonu
Nokta Forum Duyurusu: MyBB Tema Paylaşımı Konu Şablonu
Nokta Forum Duyurusu: MyBB Eklenti Paylaşımı Konu Şablonu


Herkese iyi forumlar.

Son Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 - Pazartesi Saat: 20:45

Not: MyBBTurkce.com kullanan herkes yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

- MyBBTurkce.com Yönetimi -